főoldal | Tihany

Tihany

 

Kerékpárút Tihanyban és a Balaton körül 

 

 Tihanyi kerekparut.jpg         

 

Tihanyi apátság

 kepek_apatsag2_1249566191.jpg   tihany 1.jpg   Tihanyi templom 1.jpg   altemplom_1.jpg 

A tihanyi bencés monostort I. András király (1046-1060) 1055-ben alapította Szent Ányos és Szűz Mária tiszteletére. Az alapító királyt itt temették el 1060-ban. A kolostor alapító oklevele a legrégebbi, eredeti formájában fennmaradt Magyarországi oklevél.

Strandok Tihanyban

 

Tihanyban a félsziget minden oldalán található, különböző természeti adottságú, összesen hat  strand közül kedvére válogathat az idelátogató, pihenni vágyó turista. 

 

Vitorlázás Tihanyban

    hajo 3.jpg    nyari-vitorlas-tabor-gyerekeknek.jpg 

 Nyári vitorlás tábor gyerekeknek – 2013-ban újra várnak Benneteket vitorlástáboraink!       Felnőtt oktatás – 2013  Helyszín THE kikötő és vitorlás telep, 8237 Tihany, Kenderföldu.19.              A THE kikötő 800 m-re található a kompállomástól Füred felé a parti úton                            Jelentkezés telefonon 06 30 494-1210         

Horgászat Tihanyban

   Horgasz Tihanyban 1.jpg 

Tihany a Balaton egyik legcsodálatosabb része és itt van a leghosszabb szabad partszakasz a horgászok örömére. A tihanyi horgászüzletben horgászjegyet és mindenféle felszerelést megvásárolhat az ideérkező turista.

    Kirándulás Tihanyban

Tihany turistautak.gif  

A Tihanyi félsziget a geológiai érdekességek mellett számos ritka növény- és állatfajnak is otthont ad. 1952-ben itt hozták létre Magyarország első tájvédelmi körzetét. A kirándulást kedvelő vendégek, szépen karbantartott turistautakon járhatják be ezt a fantasztikus környéket.

Golf 1.jpg 

Tihanytól 5 perces autózás után található egy csodálatos golfpálya, kilátással a Balatonra.      Sok szeretettel várja Önöket a Golfclub Imperial csapata! 

 


Tihany fentről


Tihany


Tihanyi apátság


Tihanyi kálvária


Tihanyi apátság


Tihanyi

 


s